Historier fra det virkelige liv ... 3+4=7

Blog

Hyg så for pokker !!

User Rating:  / 2
PoorBest 

 

Julen er hjerternes fest, glædernes fest, den højtid, hvor der værnes om traditionerne. Det kan virke så fredeligt på behørigt afstand, men en stressende konfliktfyldt bombe tæt på.

Juleaftensdag fejres i familiens skød, tilsat fedtet brun sovs i uendelige mængder, og hjertelige tanker pakkes ind i glanspapir pyntet med blodrøde hjerter og overvægtige julemænd.

Men... Og så for at tage vores eksempel: to sammenbragte familier med en håndfuld børn, med hver vores traditioner og stædighed – hvordan gribes det an, kan det indgås kompromis?

Nogle af de forventninger, som kan komme op til evaluering om højtiden: Skal det være steg eller and. Hvordan skal grantræet pyntes og skal der danses omkring dette? Hvor mange mandler skal der være i risalamanden – hvordan skal denne mon laves? Skal den lokale kirke besøges og skal præsten have en julehilsen? Findes julemanden og kommer han igennem skorstenen denne aften? Og endnu videre, gavernes størrelse, og er det kun børnene, som skal være modtagerne?

Alt dette kan give nogle konflikter, diskussioner, men udgiver samtidig en tankevækkende opgave.

Hvad der er blevet drøftet i denne familien , holdes hemmeligt i skattekisten – hvilket bidrager til at opretholde den ultrahyggelige julehusfred.

Men listen over potentielle juleforventninger kan være længere end selv den mest imponerende guirlande – forsæt gerne selv, men være forberedt på, at der skal bruges noget visuel lim for at holde tingene sammen. Måske er der nogle traditioner, som trænger til fornyelse? Eller nye kompromiser som skal indgåets?

Men ting er sikkert, det bliver en hyggelig jul – tilsat saftige klejner, chokolade overtrukken marcipan og ikke mindst fyldt med kærlighed. Glædelig jul og godt nytår ...

 

Gi os julefred

”Sneen falder tungt,
I den stride blæst
Så det godt at julen
Det er hjerternes fest.
Vi må ikke blive forhærdet
For varmen sidder som sagt i hjertet ja.”
( Tekst Esben Nyholm)