Historier fra det virkelige liv ... 3+4=7

Blog

Skilsmisse forældre

User Rating:  / 2
PoorBest 

 "Og de levede lykkeligt til deres dages ende" - sådan slutter ethvert eventyr, bare ikke vores ... Men nu siges der jo heller ikke : " og de levede lykkelig SAMMEN til deres dages ende". 

Inden nogle begynder, at undrer sig : det handler ikke om vores ægteskab med hinanden, men vores foregående. Ægteskaber, som bar frugt - børn. Ægteskaber, som ikke kan glemmes, men gerne gemmes. Der var tider, hvor vi var lykkelige, ingen tvivl om det, men der var også tider, hvor vi ikke var - ellers ville vi jo ikke være skilt idag ! Før skilsmisserne var der også uenighederne, som ikke nødvendigvis er blevet mindre efter bruddene. 

Men .. Som voksne mennesker skal man kunne samarbejde omkring de fælles børn. Til tider ikke hensynsmæssigt, da bitterhed kan slører vurderingssansen. 

Vi har kendt hinanden i 8 år. Kendt hinanden ikke været kærester ! Fulgte med i hinandens liv på sidelinien - den ene nyskilt, den anden stadig i et forhold. Hvordan og hvilket forhold vi havde til hinanden afhænger af, hvem der spørges.  Men lad os sige det med det samme : Vi var ikke skyld i hinandens brud. Der skal to til at bringe lykke - der skal to til at bringe krise. Vil man selv tage skylden ?! 

Som voksne mennesker burde man kunne samarbejde omkring de fælles børn. Det er ikke nemt, at være skilsmisse forældre - det er endnu svære, at være skilsmisse barn. Hvorfor vil ens forældre ikke hinanden ? Vi kan spørge os selv : Ville vi have bevaret kontakten til vores x'er, hvis der ikke havde været børn ? Næppe ! Der var jo en grund til bruddet. Kærligheden brast. 

Men nu er der børn - dejlige børn, og vi skal kunne samarbejde. Men vi vil gerne holde kontakten på minimalt, det skal dreje sig om børnene - vi vil ikke dele vores nuværende lykke og liv med dem. Vi er kommet videre. Børnene kan hurtig komme i klemme - men hvorfor ? Hvorfor ikke forholde sig neutralt og begrave bitterheden for at blive efterladt ? 

Vi har oplevet, fra begge sider, at børnene er blevet påvirket - i de situationer kan det være svært at være loyal, men vi forsøger. Vi går ud fra, at det er følelserne som tager over i de situationer - ikke tanke om, hvad der er bedst for børnene. 

Lad os være skilsmisse forældre i den stil vi bedst kan - og mener er bedst for vores børn.