Historier fra det virkelige liv ... 3+4=7

Blog

Nu om bøger !!

User Rating:  / 0
PoorBest 
Nu om bøger !!
Der er, på det sidste stykke tid blevet læst nogle bøger: "Pædagogisk filosofi" af Ebbe Vestergaard, "Mere end pap og bonus" af Mette Bender og "Vær åben" af Joan Ørting.
En er tvungen pga. studie, men alligevel anvendelig viden i familielivet. To er læst af lyst, fordi der ikke skal laves samme fejl i parforholdet - forebyggelse - og dermed undgå kriser, som forudsagde bristede ægteskaber. Heldigvis noget vi begge er enige om: Brudt forhold er ikke noget, vi vil opleve igen. Derfor er vi også særlig opmærksomme på at pleje hinanden og vores forhold - og ikke mindst snakke med børnene om de fælles planer.
Af samme grund har vi også valgt, at have børnene hos os på samme tid. På den måde lærer de hinanden bedre at kende, istedet for at dele hjem med os voksne på skift. Den anden  store fordel er, at vi får til til os selv: voksentid/ kærestetid.
Tilbage til det læste stof, som har givet os eftertanker: Vi har valgt at danne familie, fordi vi voksne vil være sammen. Hverken vores børn eller tidligere ægtefæller ( eller familier udenom på begge sider) har været med til at træffe beslutningen, men de skal (lærer at) leve med den. Vi holder fast i kærligheden, finder kræfterne hos hinanden, og lader ikke problemerne slå os omkuld.
En fælles teori i bøgerne, trods forskellige emner, er nemlig at (god) åben kommunikation er vejen frem - en ting, som kan være en udfordring, men som er uundværlig: Sig, hvad du mener, men på en positiv måde :)