Historier fra det virkelige liv ... 3+4=7

Blog

Hyldest til familielivet og parforholdet

User Rating:  / 0
PoorBest 
Hyldest til parforholdet
 
AdfærdKommunikationSexBørnSkilsmisseKriseMassageIntimSkænderiAarhusFamilieAfkomUenighedEnighedElskovAfmagtSprogForelskelseBrudDrøftelseSelværdSoulmate
Hvorfor først drøfte parforholdet og familielivet når det knirker, hvorfor ikke snakke om det når det går godt?
Et famililiv med 5 børn (dine, mine og ikke fælles) kan give nogle udfordringer - og må nok erkende, eller det er nok ikke en overraskelse, men parforholdet kan hurtigt drukne i forskellige pligter, aftaler og børn - kæresteriet skubbes lige så diskret til side, og på stand by indtil der kommer mere tid.
Vi burde, men gør det ikke - parterapi. Ikke fordi vores forhold er i krise, men for at forebygge. Min holdning er, at parforholdet skal dyrkes, vedligeholdes og have et servicetjek. Akurat ligesom vi jævnligt går til tandlæge, bileftersyn og læge. Kommunikation er vejen frem - ikke envejskommunikation, selv om man er en talende kvinde ;). I vores tilfælde har vi begge erfaringer og bristet forhold bag os, og fælles propotion er, at det ikke skal ske igen.
Og ingen tvivl - vi elsker hinanden og alle vores børn - sagt på en anden måde består vores forhold af 4 elementer: Ham, mig, parforholdet og børnene. Altså er vores parforhold en spændende rejse, hvor to selvstændige individer tiltrækkes af hinanden og bygger et fælles rum op. Og for vi kan bevare den vitalitet og gnist, som vi oplevede i den stærke forelskelsesfase, er det vigtigt, at vi giver hinanden luft til ikkefælles interesser (sejlskole, pædagogik, IT, mentorarbejde), så vi ikke bliver usynlige for hinanden og udelukkende glider ind i den trivielle cirkel. For vi er forskellige og kan ikke tænke og gøre alt fælles. Kunne vi det, ville der ingen interaktion eller dynamik være imellem os.
Så hurra for forskelligheden, familielivet og parforholdet - hurra for os!
"Vi kan alle styrke vores parforhold ved at lytte til vores samvittighed, slække lidt på forventningerne til parforholdet, kravene til partneren og gå lidt på kompromis med os selv"  Citat, parterapeut Ingrid Ann Watsson